2022. július 13., 11:37
Frissítve: 04:34

Ivan Korčok a cseh, lengyel, magyar és szlovén kollégájával vitatja meg az ukrán helyzetet

Az ukrajnai háború és annak az energia- és élelmiszer-biztonságra gyakorolt következménye a fő témája a Central 5 (C5) külügyminiszterei szerdai megbeszélésének fő témája.

külügyminiszteri találkozó Budapesten
Fotó: MTI

Ivan Korčok külügyminiszter (SaS-jelölt) más közép-európai országok képviselőivel együtt vesz részt a budapesti találkozón.

Az Európai Unió bővítéséről és az Európai Tanács cseh elnökségének prioritásairól is tárgyalni fognak a külügyi tárcavezetők

– tájékoztatta a TASR hírügynökséget a külügyminisztérium kommunikációs osztálya.

Az öt közép-európai külügyminiszter találkozója Budapesten
Fotó:  MTI
Ivan Korčok hasznosnak nevezte a gázszállítások kapcsán történt egyeztetéseket. Fontosnak nevezte a fogyasztáshoz mért megfelelő szintű gáztározó töltöttséget, s azt mondta: Szlovákiában is megfelelő a töltöttségi szint.
A Central 5 csoportosulás Csehországot, Szlovákiát, Magyarországot, Ausztriát és Szlovéniát tömöríti. 2020-ban azzal a céllal alakult meg, hogy szorosabban együttműködhessenek ezek az országok a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.