2021. december 16., 20:21

Hlas: Fico előállítása teljességgel elfogadhatatlan

Előállítani egy ellenzéki párt vezetőjét a kormányellenes politikai nézeteinek nyilvános kifejezése miatt teljességgel elfogadhatatlan. Olvasható a Hlas-SD csütörtöki állásfoglalásában, amellyel Robert Fico, a Smer-SD elnöének előállítására reagált a párt. 

pellegrini
Fotó: TASR/AP
Peter Pellegrini

"A mentősökkel és az ellenzéki képviselőkkel szembeni elfogadhatatlan rendőri beavatkozás igazolta a Hlas korábbi állításait, melyek szerint a kormány által hirdetett veszélyhelyzet nem az egészségügy működésének biztosítására, hanem a szlovák állampolgárok elementáris, alkotmányos szabadságjogainak eltiprására szolgál" - olvasható a közleményben.

A Smer-SD által a Pozsonyligetfalu városrészben található Tyrš rakpartra bejelentett csütörtöki tüntetés kezdete előtt a rendőrség előállította Robert Ficót, a párt elnökét. A párt tagjai azt nyilatkozták, hogy folytatni fogják a kormányellenes megmozdulást.
 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.