2021. október 16., 12:07

Heger: Nem kell félni a kórházi reformtól

Az embereknek nem kell félniük a kórházak reformjától. A kételyek jogosak, de pozitívan kell hozzáállni a változásokhoz, mert ezek hozzák meg a minőséget és a színvonalat – fogalmazott a kormányfő, Eduard Heger, a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

Eduard Heger
Fotó: TASR

Eduard Heger elmondta,

a sürgősségi osztályok, az  alapellátást biztosító rendelők és a szülészeti osztályok az emberek számára továbbra is kellő közelségben kell, hogy legyenek.

Heger hozzátette, nyilvánvaló, hogy több kórházra lenne szükség a minőségibb betegellátás biztosítása érdekében, de azt is meg kell érteni, hogy nem lehet minden járási városban kórházat működtetni.

Elmondása szerint vannak olyan régiók is,

ahonnét az emberek kénytelenek más kerületbe járni, csakhogy megkapják a megfelelő kórházi ellátást.

Szerinte a reform célja az, hogy a kórházak minősége javuljon, ez pedig azzal jár, hogy több kórházi részleg szakosodjon.

 Össze kell fognunk, és maximálisan ki kell használnunk a korlátozott emberi és anyagi erőforrásainkat. Ellenkező esetben több kórházi részleg megszűnik

 - figyelmeztet a kormányfő.

Eduard Heger a héten azt mondta, hisz benne, hogy a kórházi reformot a többi koalíciós partner is támogatja. A kórházi reformok fontosságát és szükségességét többször is hangsúlyozta a parlamenti egészségügyi bizottság vezetője, Jana Bittó Cigániková (SaS). A parlament elnöke, Boris Kollár (Sme rodina) azonban bejelentette, pártja nem támogatja a reformokat. A házelnök azt is megemlítette, hogy még a koalícióból is távoznának, ha a javaslat átmenne.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék