2021. október 16., 07:32

Mindenki nyugodjon le! Egyetlen kórházat sem zárnak be

Egyetlen működő kórházat sem zárnak be a kórházhálózat optimalizációját érintő reform elindítása miatt. Ezt a Kormányhivatal (ÚV) sajtóosztálya hangsúlyozta az ellenzéki képviselők bírálataira reagálva. Egyúttal azt kérték Richard Raši volt egészségügyi minisztertől, aki a reformot többször is kritizálta, hogy ne tévessze meg a nyilvánosságot megalapozatlan állításokkal.

Galántai kórház
Galántai kórház
Fotó: Horváth Szomolai Andrea
A reform nem a kórházak bezárásáról szól, hanem ezek specializációjáról, melynek köszönhetően sok életet menthetünk meg. Ezt az egészségügyi minisztérium adatai is egyértelműen bizonyítják – az emberek a tervezett műtéteknél hajlandóak utazni azért, hogy a megfelelő minőségű ellátást kapják, ha tudják, hogy ezt hol találják meg”

– jegyezte meg a kormányhivatal.

A kórházhálózat optimalizációját érintő reform miatt egyetlen kórházat sem zárnak be. A kormányhivatal arra is emlékeztetett, hogy az egészségügyre széleskörű átalakítás vár.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.