2022. március 17., 11:15

Heger ma már elutazna Ukrajnába

A szlovák kormányfő már sajnálja, hogy nem utazott el Kijevbe, és ha lehetőség adódna, ma már másként döntene.

Fotó: TASR

Tegnap hírt adott róla hírportálunk is, hogy a kormányfőnk miért nem utazott el Kijevbe Csehország, Lengyelország és Szlovénia kormányfőjével együtt, hogy találkozzanak az ukrán elnökkel, és megbeszéljék, miként támogathatják az orosz agresszió ellen küzdő Ukrajnát.

Ma a dennikn.sk lapnak adott interjújában a szlovák kormányfő már a sajnálatát is kifejezte amiatt, hogy csalódást okozott az embereknek, és elismerte, hogy hibázott, bár továbbra sem tartja magát gyávának.

Mint mondta, az út lehetőségét megbeszélte a biztonsági szervekkel és a védelmi miniszterrel is, és az alapján döntöttek a távolmaradása mellett. Az is fölmerült a megbeszéléseik során, hogy esetleg provokációról is szó lehet .

A szlovák kormányfő elismerően nyilatkozott az ukránok hősi küzdelméről, hogy megállítsák az orosz agressziót és ezzel megvédjék Szlovákia biztonságát is.

Heger még azt is megjegyezte, hogy ha újra lehetőség kínálkozna, ma már másként döntene és elmenne Ukrajnába.

Igor Matovič pénzügyminiszter, aki Heger előtt töltötte be a kormányfői posztot, sajnálja, hogy Szlovákiát nem képviselte senki a cseh, lengyel és szlovén kormányfők és az ukrán elnök találkozóján, és bár nem hibáztatja a szlovák miniszterelnököt, ő a biztonsági szolgálat tanácsai ellenére is elment volna a találkozóra – és még hozzátette:

neki úgyis lázadó híre van”.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.