2021. március 21., 10:33

Gyimesi: Nem kaptam megkeresést a magyar pártoktól, de nem is várok. A koalíció szilárd tagja vagyok!

A TASR hírügynökség megkeresésére Gyimesi György, OĽANO-s parlamenti képviselő reagált azokra a magyarországi sajtóban felröppent pletykákra, amelyek szerint ő lenne a formálódó közös magyar párt elnöke. 

Fotó: TASR

A három párt elnökét megkérdező cikkünkben portálunk is foglalkozott az üggyel, akkor úgy Forró Krisztián (MKP), mint Sólymos László (Most-Híd) elutasította annak lehetőségét, hogy Gyimesi Györgyöt kérnék fel pártelnöknek. Most ugyanezt nyilatkozta Gyimesi is.

A TASR érdeklődésére elmondta, semmilyen megkeresést nem kapott egyik magyar párttól sem, de, ha kapna, akkor sem reagálná rá, hiszen az OĽANO képviselője és az kíván maradni a továbbiakban is.

Gyimesi leszögezte, több témában is együttműködik az MKP-vel, illetve az Összefogás politikusaival, de sem egyik, sem másik fél részéről nem kapott felkérést arra, hogy lépjen be a pártjukba. 

Magdeme Klára, a Most-Híd szóvivője a híresztelés kapcsán úgy nyilatkozott, pártjuk "nem tudja elképzelni sem, hogy az új párt élére egy olyan valaki álljon, aki a politikát a nemzeti érzelmek szítására használja. (...) ténykedése során nem egyszer megmutatta, a konfliktusok pártján áll, nem a megegyezésekén és eredményekén."

Králik Róbert, az MKP sajtótitkára úgy fogalmazott, a pártban fel sem merült, hogy Gyimesit felkérnék arra, lépjen be az MKP-be. 

Hasonlóan nyilatkozott Bokor Réka, az Összefogás sajtófőnöke is, aki kiemelte, nyitottak a közös munkára bárkivel, aki képviselni akarja és tudja a magyar közösség érdekeit.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.