2021. április 13., 12:00

Gyimesi: Egyetlen állampolgárságom van, a szlovák!

Gyimesi György, az OĽaNO parlamenti képviselője az elmúlt napokban szokatlanul nagy figyelmet kap saját koalíciós partnereitől, miután némileg szokatlan módon egy diplomata helyett, őt vitte magával Igor Matovič budapesti útjára. 

Fotó: TASR/AP

Néhány napja Richard Sulík és Kollár egyik tanácsadója, a korábban SNS-es elnökségért induló Anton Hrnko is arról beszélt, Gyimesinek magyar állampolgársága is lehet. Gyimesi ezzel kapcsolatban a TASR-nek úgy reagált, ezeket a vádakat csak azért fogalmazzák meg, hogy rásüssék a "jobboldali szélsőséges bélyegét", holott ő "biztosan nem az".

Gyimesi kategorikusan tagadta, hogy lenne magyar állampolgárságra, s emlékezhetünk rá, alig egy éve még azt mondta, ilyesmire a felvidéki magyaroknak nincs is szüksége.

Gyimesi, írja a TASR, egyébként nem régiben változtatta meg a nevét Juraj-ról Györgyre, írja a TASR. A lépést, mint mondja, már régóta tervezte, de meg akarta várni, míg megszerzi a diplomáját és az ezzel járó titulust. A hírügynökség információi szerint Gyimesi ma a miniszterelnökkel is találkozik, Eduard Heger állítólag a Gyimesi és a koalíciós partnerek közt az elmúlt napokban kiéleződő ellentétekről akar beszélni a képviselővel. 

Az SaS még hétfőn jelezte, fontolgatják, hogy a koalíciós tanács elé viszik Gyimesi budapesti látogatásának ügyét. 

Gyimesi a látogatással kapcsolatban annyit mondott, nem rajta múlt, hogy nem hívták meg a szlovák nagykövetség diplomatáit, Igor Matovič döntött arról, a szlovák fél részéről ki vegyen részt a tárgyaláson, a magyar kormány semmilyen ezzel kapcsolatos feltételt nem szabott. A képviselő közölte, Eduard Heger tudott a találkozó részleteiről, jóvá is hagyta az utazást.

Megosztás
Címkék