2020. szeptember 21., 16:49
Frissítve: 2020. szep. 21. 20:48

Csomagolhat a RegioJet! Megvan, ki üzemelteti decembertől a Pozsony-Komárom vasútvonalat!

Lapunk is több alkalommal foglalkozott vele, hogy a közlekedési tárca és a Pozsony-Komárom vasútvonal vonatközlekedését üzemeltető RegioJet között az utóbbi időben annyira elmérgesedett a viszony, hogy elképzelhető, az állam nem újítja meg a cseh vállalat decemberben lejáró szerződését.

Fotó: TASR

Igazunk lett! Andrej Doležal közlekedési miniszter néhány perccel ezelőtt rövid Facebook-videóban jelentette be, decembertől már nem a RegioJet üzemeltet járatokat az említett vonalon, hanem

az üzemeltetés joga visszakerül a szlovák államvasutakhoz (ŽSSK).

A megfelelő kapacitás biztosításához a szlovák állam az osztrák ÖBB vállalat segítségét kérte és kapja meg decembertől.

A következő két évben tehát két állami vasúttársaság, a szlovák és az osztrák biztosítja majd a csallóköziek számára kulcsfontosságú vonal vonatközlekedését. A miniszter szerint a gazdaságilag a lehető legjobb döntés született.

A tárca sajtóközleményéből kiderül, több lesz a klimatizált szerelvény, olyan vonatok érkeznek a Dunaszerdahely-Pozsony vonalra, amelyeket a szlovák fővárosból Bécsbe utazók már jól ismerhetnek, a Komárom-Dunaszerdahely szakaszon pedig főként a tátrai vasúti közlekedésből ismert 840-es széria szerelvényei közlekednek majd.

Érdekes apróság, hogy a 2023-tól 2033-ig tartó üzemeltetési jogról szóló pályázatot már most kiírta a minisztérium, de egyelőre nem tudni, a RegioJet jelentkezik-e rá.

Andrej Doležal a rövid videóban három fontos dolgot emelt ki:

  1. A szolgáltatás minősége nem változik, sőt "talán emelkedik is".
  2. A menetjegyek ára csökken.
  3. Az eddigi szolgáltatások megmaradnak.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.