2021. december 22., 19:01

Forró szerint rövidtávon nem megoldás a platformok felszámolása, de idővel ezt mérlegelni kell

Szükség van-e a Szövetségen belül a platformokra? Forró Krisztiánt, a párt elnökét kérdeztük.

2021-09-19 MKP, Magyar Közösség Pártja, kongresszus, Rimaszombat
Fotó: Fábián Gergely

Az elmúlt napokban több olyan vélemény megfogalmazódott, hogy a platformok az elődpártokat éltetik tovább. Berényi József, az MKP-platform elnöke is a platformok nélküli, egységes Szövetség szükségessége mellett érvelt. Hogyan látja a platformok jövőjét a Szövetségben?

Rövid távon nem hiszem, hogy a platformok megszűnnének, ahhoz minden platformnak bele kellene egyeznie, megszűnésük viszont biztosan segítené a Szövetség működésének hatékonyságát.

Október elején, a Szövetség megalakulásakor a platformok létrejöttével az elődpártok kölcsönösen egyetértettek, de mostanra egyre több a kritikus hang. Mi változott ezalatt a két és fél hónap alatt?

Azt hittük, az 1998-as egyesülési folyamat, amikor a platformok tovább működtek az akkori egyesült párton belül, most is jó megoldás lesz.

Férfiasan be kell vallanunk, úgy tűnik, ez a modell nem hatékony.

Nem tart attól, hogy a választók számára a platformok megszűnése nem lenne jó üzenet? Nem járna ez a sokszínűség megszűnésével?

Én ettől nem tartok.

Attól, hogy megszűnnek a platformok, még nem szűnik meg a sokszínűség. 

Ráadásul az embereket nem az érdekli, hogy a párton belül működnek-e a platformok, vagy sem. Őket az érdekli, milyen megoldásokat kínálunk a problémáikra. Ezért fontos, hogy a szakpolitikánkon tovább javítsunk.

Az elmúlt két és fél hónapban voltak már megnyilvánulásaink a kórházreformmal, a bíróságok reformjával és a médiatörvénnyel kapcsolatban. Úgy érzem azonban, ez kevés, ennél többet kell kínálnunk.

Látjuk egyebek mellett, hogy a demográfiai mutatók egyre rosszabbak, ezért az elkövetkező időszakban a családpolitika területén konkrét megoldási javaslatokkal fogunk előállni.

A Szövetségre váró első nagy megmérettetés a jövő őszi megyei és helyhatósági választás lesz. Elképzelhetőnek tartja, hogy a jelöltállításnak már platformok nélkül futna neki a párt?

Nem mennék bele ilyen találgatásokba, feleslegesnek tartom.

Elsősorban arra kell összpontosítanunk, hogy hiteles képviselőjelölteket állítsunk fel, akik megfelelő szakmaisággal és felkészülten tudják képviselni az embereket, és az általunk lakott régiókat.

Jelen pillanatban csak helyi, és regionális szinten tudjuk képviselni közösségünket. Éppen ezért fontos, hogy jó megoldásokkal és erős csapattal álljunk ki ezeken a választásokon.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!