2023. január 13., 14:11

Fico: Matovič bűnözői csoportot hozott létre

Igor Matovič, az OĽANO elnöke szervezett bűnözői csoportot működtetett – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Robert Fico, a Smer elnöke.

Robert Fico
Fotó: TASR
Egyértelműen bűnszervezetet működtetett, olyan emberekkel, mint Slobodník, Petrov, és minden bizonnyal olyan emberekkel is, mint Makó. 2020 után a miniszterelnöki, majd a pénzügyminiszteri tisztségből büntetlenséget garantált ezeknek az embereknek. És úgy tűnik, ez jól megy neki"

– mondta Fico.

A Smer elnöke szerint Matovič adócsaló, aki 2004-ben Škoda Fabia típusú személygépkocsijára jogosulatlan útiköltségtérítést írt le, majd cégét egy strómanra íratta.

Fico a sajtótájékoztatón idézte Peter Petrov, az egyik, hatóságokkal együttműködő "bűnbánó" sms-ét, aki szerint "az őrült rendben vam, USB-n van,mit csináltam neki 2014-2015-ben. És a feleségének 11,3-ért". Fico szerint az őrült Matovič, a feleségének pedig Petrov 11,3 millió euró értékben optimalizálta az adóját.

Fico lejátszotta a Szlovák Információs Szolgálattól "kiszivárgott" felvételt is, amelyet egy megfigyelt autó lehallgatása közben rögzítettek. Ezen Petrov arról beszél, Dušan Kováčik ügyében hogyan hangolta össze Demeter Csaba és Zemák (Matej Zeman) vallomását.

Fico szerint Eduard Heger ügyvezető miniszterelnök is sáros lehet, Marek Kaňko volt Tipos-vezérigazgató egyik ügye kapcsán.

Fico a sajtótájékoztatón cáfolta a koalíció képviselőinek azon állítását, hogy a január 21-ei népszavazással szeretné biztosítani a Smer embereinek büntetlenségét.

Éppen ellenkezőleg, mint fogalmazott, a népszavazás az egyetlen megoldás arra, hogy megoldjuk a Szlovákiában kialakult helyzetet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.