2022. április 25., 19:26

Fico: Čaputová elsősorban amerikai ügynök

A közösségi oldalán közzétett videóban reagált Robert Fico, a Smer-SD elnöke a cseh politikus Věra Jourová európai bizottsági alelnök a jogállamiság alapjainak megsértésével kapcsolatos kijelentéseire Szlovákiában.

Vajon mi lesz tovább?
Zuzana Čaputová és Robert Fico
Fotó: TASR/ma7

„Mivel szereti Matovičot, Lipšict és Čaputovát, egyáltalán nem meglepő, hogy sohasem reagált az igazságszolgáltatás teljes szétverésére Szlovákiában, pedig ez a munkája, amiért körülbelül havi 20 ezer eurót kap. Nem számít neki, hogy Szlovákiában ok nélkül embereket zárnak be, hogy a NAKA-s rendőrök fel akarják gyújtani kollégájuk autóját, hogy futószalagon sérülnek a fogvatartási jogok, hogy az ellenzéket a büntetőjoggal való visszaélések segítségével akarják megsemmisíteni.

Az viszont zavarja őt, hogy a szlovákiai államfőt amerikai asszonyságnak nevezem.

Bár Čaputová asszony alapjában véve elsősorban amerikai ügynök, aki engedelmesen végrehajtja az Egyesült Államok pozsonyi nagykövetségének utasításait.

Az asszonyság kifejezést csak azért használom, hogy udvarias legyek az államfővel szemben.

Szeretném megkérni Jourová asszonyt, hogy a királyi módon megfizetett munkájával foglalkozzon” – fogalmazott Fico, aki szerint ha a biztos asszony egy állam belpolitikáját szeretné véleményezni, akkor inkább a saját országára összpontosítson.

Videójában Fico bírálta a Denník N újságíróját, Mónika Tódovát is, de Hamran István rendőrfőnököt és a NAKA igazgatóját, Ľubomír Daňkót és Ján Šanta speciális ügyészt is. Fico szerint az ártatlanság vélelmének következetes betartása helyett véres szemeket és olcsó médiacirkuszt látunk csak itt.

Az Európai Bizottság alelnöke, Věra Jourová kijelentette, hogy érdeklődéssel olvasta Robert Fico európai intézmények képviselőihez írt levelét. Ficót azért is bírálta, hogy Zuzana Čaputová államfőt amerikai asszonyságnak nevezte.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.