2022. április 25., 13:01
Frissítve: 2022. ápr. 27. 10:34

Szerdán foglalkozik a bizottság a Fico őrizetbe vételéről szóló kérelemmel

A parlament mandátum- és mentelmi bizottsága e héten szerdán foglalkozik a Smer-SD elnökének, Robert Ficónak az őrizetbe vételére vonatkozó kérelemmel.

Robert Fico
Fotó: TASR

„Hogy mindenki jelen tudjon lenni, eleget tettem a képviselők kérésének, és szerdán 12 órára hívtam össze a bizottságot” – nyilatkozta Anna Andrejuvová (OĽANO) bizottsági elnök.

Mint mondta, ha szerdán 14 óráig nem sikerül a kérelmet megtárgyalniuk, amikor is folytatódik a parlamenti ülés, a bizottság este hétkor folytatja a kérelem megtárgyalását.

A rendőrség múlt szerdán bűnszövetkezet létrehozásának és támogatásának bűntette, hivatali jogkörrel való visszaélés, valamint a kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetése gyanújával indított Kaliňák és Robert Fico ellen eljárást, melyet kiterjesztettek Marek Para ügyvédre is. 

Kaliňákot a rendőrség őrizetbe vette, vizsgálati fogságba helyezéséről is döntött már a bazini Speciális Büntetőbíróság. A döntés még nem jogerős, a vádlott fellebbezett.

Időközben kiderült, a parlament 65. ülésszakának programja szerint a parlamenti testület csütörtökön reggel foglalkozik Robert Fico ügyével.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.