2021. július 3., 16:19

El a kezekkel a gyermekeinktől!

A Magyar Közösség Pártja sajtónyilatkozatban áll ki a gyermekek jogait védő magyarországi törvény mellett.

Képünk illusztráció.
Fotó: pixabay.com

A párt nyilatkozata leszögezi, "tapasztalva a jogszabály elfogadása nyomán a progresszív, balliberális erők által generált, Európa-szerte végigsöprő hisztériahullámot, - amely a sportot, a labdarúgó-Európa-bajnokságot sem kímélte meg az érzékenyítő propagandától" -, az MKP Országos Elnöksége  sajtónyilatkozatban áll ki a gyermekek jogait védő magyarországi törvény mellett.

Az MKP azon az állásponton van,

egy szuverén államnak egyetlen uniós szerv sem diktálhat. Osztja Magyarország Igazságügyi Minisztériuma által az Európai Bizottságnak elküldött válaszában rögzített véleményt, miszerint Brüsszel nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és hogyan nevelje a gyerekét".

Az MKP azonosul Magyarország azon álláspontjával, miszerint "az Európai Bizottság által a pedofilellenes törvény kapcsán kifogásolt rendelkezés a kiskorú gyermekek védelméről, a gyermekek neveléséről szól. A felnőtt magyar polgárok életébe az állam nem szól bele".

A párt szerint

szükség van arra, hogy a törvény szavatolja a szülők azon jogát, hogy a gyermekük szexuális nevelésébe rajtuk kívül senki ne szólhasson bele".

Az MKP osztja a magyar kormányzat és a törvényhozás azon többségi véleményét, miszerint "a kiskorú gyerekeket meg kell védeni a médiában, interneten őket elérő szexuális témájú vagy életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, számukra felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek, szervezetek tarthatnak a szülő egyértelmű beleegyezése után és a szülő által előzetesen megismert tartalommal".

A párt állásfoglalása szerint

ezért tiltja helyesen a törvény a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, a heteroszexuális és a homoszexuális propagandát egyformán, ami összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik".

Véleményük szerint "senki nem kényszerítheti vagy kötelezheti arra a szülőket, hogy egyértelmű beleegyezésük nélkül kapjon gyermekük szexuális tartalmú felvilágosítást".

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.