2020. március 19., 11:48

Csütörtökön ismerkednek a parlamenttel a képviselők

Csütörtökön tájékoztatják a parlament működéséről és tevékenységéről az újonnan megválasztott képviselőket. A klubhelyiségek, a parkolók és – ha erre jogosultak - a szállások is rendelkezésükre állnak csütörtöktől – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Tomáš Kostelník, a parlament sajtóosztályának igazgatója.

Fotó: Vince Soltész

Az új képviselők megkapják a képviselői igazolványukat és a szavazókártyákat.

„Ezután kipróbálják a szavazóberendezéseket” - mondta Kostelník a TASR-nek.

Képviselői iroda, asszisztens, laptop és nyomtató is jár a parlamenti képviselőknek, a vidéki képviselőknek pedig elszállásolás is.

A parlamenti képviselők a mandátumuk letelte után megtarthatják laptopjukat és a nyomtatóberendezést is.

Azok a képviselők, akiknek Pozsony megyén kívül van az állandó lakhelyük, joguk van elszállásolásra a parlamenti irodaház képviselői szobáiban, vagy „megtérítik költségeiket olyan szálláshely igénybe vételéért, amely használatát előzetesen jóváhagyta a törvényhozás hivatala”.

A koronavírussal kapcsolatos helyzet miatt a pénteki alakuló ülés szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlik.

A képviselőknek fertőtleníteniük kell a kezüket, védőkesztyűt és arcmaszkot kell felvenniük, mielőtt belépnének az ülésterembe.

A parlament épülete napok óta szigorított üzemmódban működik.

Csak a parlamenti iroda dolgozói és a képviselők léphetnek be. Látogatókat nem engednek be, az újságírók belépését is korlátozták.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.