2020. december 17., 11:07
Frissítve: 17:14

Büntetőeljárás indult Peter Žiga volt gazdasági miniszter ellen

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója büntetőeljárást indított Peter Ž. volt gazdasági miniszter ellen korrupció ügyében. A rendőrség erről a közösségi hálón tájékoztatott csütörtökön. Az információt elsőként az Aktuality.sk portál közölte.

Fotó: Facebook SaS

A rendőrség a közösségi oldalán jelentette be az információt.

Elmarasztaló ítélet esetén a volt miniszter a Büntető törvénykönyv vonatkozó paragrafusa értelmében kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

Peter Ž. jelenleg parlamenti képviselő és a Hlas-SD parlamenten kívüli párt tagja. A személyével kapcsolatban felmerült korrupciós gyanút tagadta. Korábban kijelentette: soha nem befolyásolt semmilyen nyomozást sem a saját, sem a rokonai érdekében.

A volt miniszterelnök korábban kijelentette, hogy

nem tudnak felhozni ellene semmit, mert nem követett el semmilyen bűncselekményt.

Bernard Slobodník terhelt a médiában megjelent információk szerint azt vallotta, hogy évekkel ezelőtt 50 000 euró kenőpénzt vett át Norbert B. vállalkozótól azért cserébe, hogy a NAKA nem folytatja a vizsgálatot Peter Žiga rokona ellen az ún. körhintacsalás ügyében. Állítólag ezt az akkori gazdasági miniszter intézte el.
 
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.