2020. december 3., 17:48

Peter Žiga: Soha semmilyen nyomozást nem befolyásoltam a múltban, kész vagyok vallomást tenni

A volt gazdasági miniszter, Peter Žiga (független) tagad minden olyan vádat, miszerint a múltban befolyásolta volna a nyomozást saját maga vagy a rokonai javára.

Peter Žiga
Fotó: TASR

Csütörtökön az újságíróknak elmondta, kész vallomást tenni, amint a rendőrség felszólítja őt.

Žiga leszögezte,

Norbert Bödör vállalkozónak semmilyen kenőpénzt nem adott át.

Azt is hozzátette, hogy rokona, Štefan Žiga nyomozásával kapcsolatos információkat csak érintette, és nem kérdezett rá, miért kellett azt leállítani.

Elmondása szerint a személye ellen felhozott vádak a jelenlegi politikai küzdelem részét képezik, így tagadja azokat.

Arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy találkozott volna-e  Bernarnd Slobodníkkal, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó egység volt vezetőjével, illetve Norbert Bödör vállalkozóval szerepelt-e együtt közös akciókon.

Azt is tagadta, hogy a Hlas-SD tisztújító közgyűlésén azért nem választották volna őt meg a párt egyik alelnökévé, mert köze lenne bármiféle kétes ügyhöz. Žiga nem tartja indokoltnak, hogy jelentkezzen a rendőrségen.

A DenníkN információi szerint a politikus unokatestvérét, Štefan Žigát a múltban csalás miatt elítélték. A lap szerint Bernard Slobodníknak arról kellett volna tanúskodnia, hogy a múltban hogyan vesztegette őt meg Norbert Bödör 50 000 euróval és az ügyet ne vizsgálja ki. A vádat 2016-ban elsimították, a lap szerint az akkori miniszter Peter Žiga is közrejátszott ez ügyben.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.