2022. augusztus 14., 15:04

Boris Kollár szerint egyre inkább úgy tűnik, előrehozott választással ér véget a ciklus

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke szerint a négyeskoalíció jövőjéről szóló vita még nagyon parázs lesz.

boris kollár
Fotó: TASR/AP

A házelnök szerint nagyon valószínű, hogy előrehozott választásra kerül sor. Kollár közölte, a kisebbségi kormányzást nem tartja jó ötletnek,

az előrehozott választásra sokkal hamarabb is sor kerülhet a vártnál, Ficóék népszavazási kezdeményezése talán okafogyottá is válik.

Ugyanakkor Kollár azt is hozzátette, hogy mindent megtesz annak érdekében, a négyes koalíció megmaradjon. A politikai vitaműsor másik vendége, Robert Fico elképzelhetetlennek tartja azt, hogy válság közepette egy kormányzati pozícióban lévő politikus elmenjen nyaralni. Elmondása szerint az ő vezetése alatt ez soha nem történhetett meg.

Kollár szerint jó lenne, ha az SaS elnöke, Richard Sulík tovább folytatná a tárgyalásokat, de mindenkinek joga van nyaralni.

Nem tudunk megbirkózni a kormányzással. A legrosszabb időkben vagyunk és mi ilyenkor veszekszünk egymással. Fontos dolgokkal kellene foglalkoznunk, az emberek számára biztosítani kell az energiaellátást, azt, hogy ne éhezzenek, és télen ne fagyjanak meg az otthonaikban

-mondta Kollár, aki hozzátette, szerinte két egoista ember miatt alakult ki a kormányválság, és az egyiknek hátra kellene lépnie.

Robert Fico számára teljesen mindegy, hogy mi lesz a koalíció sorsa. Két lehetőséget lát,

az egyik az előrehozott választás, a másik pedig a káosz.

Fico szerint az SaS így is, úgy is bizalmat szavazna a kormánynak, így nem bukna meg a kabinet.

Téma volt még a rendőrség is. Fico kritizálta Štefan Hamran rendőrfőkapitány munkáját. Kollár szerint a rendőrségnek szabad kezet kellene kapnia. Kollár úgy fogalmazott, érezni egyfajta előremozdulást ezen a téren, de azt is hozzátette, az átlagembereknek megingott az igazságérzetük.

Szó volt az egészségügyről is. Kollár megjegyezte, a miniszterelnöktől és a pénzügyminisztertől is megerősítést kapott, hogy az orvosokkal megállapodnak. Elmondása szerint nem szabad hagyni, hogy az egészségügy tönkremenjen. Kollár bizakodó, szerinte a nyár végéig megoldódik a helyzet.

Fico szerint az egyetlen dolog, amely ebben az országban működik, az az Ukrajnába tartó fegyverszállítmányozás.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.