2022. május 5., 14:01

Bárdos Gyula: Örülünk, de aggályainkat sem rejtjük véka alá!

Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke nem sokkal a Csemadokról szóló törvény elfogadása után a következőket nyilatkozta a ma7.sk portálnak:

„Éppen az előbb köszöntem meg Gyimesi képviselő úrnak, hogy sikerült elfogadni a Csemadokról szóló törvény, amely, ha az államfő is úgy akarja, akkor július elsejétől hatályos lesz. A törvény elfogadásáig tartó folyamat nem volt se rövid, se könnyű. Rengeteg kompromisszummal, rengeteg tárgyalással járt, s már a folyamat elején elmondtam, hogy sikerül a célba érni, én leszek az első, aki ezt a tagság nevében megköszöni, amit most meg is tettem. Azzal most nem foglalkoznék, hogy valahonnét érik-e majd bírálatok, normakontroll iránti igények a törvényt, ezt majd meglátjuk, most inkább azt hangsúlyoznám, hogy ez a támogatás elsősorban a Csemadok Területi Választmányai munkáját segíti majd, hogy a Csemadok a programjának megfelelően tudja segíteni a felvidéki magyarságot, konkrétan, hogy a regionálisan legyen erős a szervezetünk.”

Portálunk kérdésére, hogy ténylegesen el tudja-e képzelni, hogy Zuzana Čaputová nem írná alá a törvényt, Bárdos Gyula így folytatta:

Nagyon képlékeny a helyzet, a legnagyobb kormánypárt, az OĽaNO elnöke éppen a napokban vonta meg a bizalmat a köztársasági elnökasszonytól, azzal, hogy a következő választásokon nem fogják őt támogatni. Ettől függetlenül eljutottak hozzám olyan hangok, mely szerint, ha el is fogadják a törvényt, valamilyen módon megnehezítik annak hatályba lépését. Természetesen remélem, hogy ilyesmire nem fog sor kerülni. Egyszóval, most örüljünk annak, hogy a törvényt elfogadták, ezt köszönettel vesszük; de aggályainkat sem rejtjük véka alá. Most lényeg, hogy a törvény elfogadása egy fontos mérföldkő, s ezért köszönet jár Gyimesi Gyurinak!”

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.