2020. november 24., 09:18

Az államfő közös járványellenes tervet javasol

Jobb, ha két tervünk van, mintha egy se lenne, de még jobb lenne egy közös terv. Zuzana Čaputová államfő így reagált a közösségi hálón arra, hogy a kormánykoalíció két tagja két külön járványellenes tervvel állt elő hétfőn.

Fotó: TASR

„Becsülök mindenkit, aki konstruktívan áll hozzá a koronaválság kezeléséhez” – tette hozzá Čaputová, aki szerint Szlovákiának a jelen helyzetben egy részletes és hosszút távú tervre van szüksége.

Köszönetet mondott azoknak a tudósoknak is, akik részt vettek a javaslatok kidolgozásában.

Az SaS hétfőn mutatta be az Egészségügyi szemafor című járványellenes tervet.

A dokumentum megkülönbözteti az ország egészére, illetve az egyes körzetekre vonatkozó óvintézkedéseket, szabályokat, emellett tesztelési tervet is tartalmaz, valamint foglalkozik a határokon átnyúló rendszerrel és a bezárt vagy korlátozottan működő cégek kompenzálásával is.

A másik tervet Marek Krajčí (OĽANO) egészségügy-miniszter dolgozta ki.

Eredetileg úgy volt, hogy az SaS elnöke és Krajčí is a központi válságstáb hétfői ülésén mutatja be a saját tervét. Miután azonban Igor Matovič (OĽANO) kormányfő azt nyilatkozta, hogy Sulíknak először a szakmai konzílium és a pandémiabizottság elé kell terjesztenie a javaslatát, Krajčí is úgy döntött, hogy csak később mutatja be a sajátját.
 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.