2020. július 2., 18:45

Az alig száznapos Matovič-kormány első igazi szakítóprójája zajlik? Erről is beszélgettünk a Nagyítóban

Az utóbbi napok történései nem sok örömet okoztak Igor Matovič kormányfő számára, Boris Kollár diplomabotránya minden bizonnyal úgy hiányzott neki, mint hátára a púp. Richard Sulík felismerte a pillanatot, hogy esetleg nagyobb súlyt kaphat a kormánykoalíción belül, ezért korábbi stílusához híven a kényelmes alkotmányozó többséget is beáldozná, sőt még a kormány is meginoghat miatta. Ennek érdekében a Za ľudí párttal tandemben vitt be mélyütést Matovičnak, aki a közélet megtisztításának ígéretével nyerte a választásokat. Izzasztókunyhó a javából! Erről is beszéltünk a Nagyítóban, nézze velünk.

Videó:  ma7

Az biztos, hogy műsorunk felvételének időpontjában még elmondható volt, hogy van egy alkotmányozó többséggel bíró kormánya az országnak. Mivel az adásba kerülésig eltelik pár óra, ez lehet, hogy már nem lesz igaz.

Ilyen ingatag a politikai helyzet, és ez jellemzi az egész idei esztendőt, hiszen januártól semmire sem mondhatjuk, hogy holnap is igaz lesz, ami ma még biztosnak tűnik.

Persze elég, ha szétnézünk a saját házunk táján, hiszen a felvidéki magyar politikai élet is bizonytalanságból bizonytalanságba billen, és ez már bő egy éve így van. Most épp az MKP készül tisztújításra, mivel a februári parlamenti választásokon a korábbi eredményeit sem tudta hozni, aminek következtében lemondott a párt vezetése.

Vajon mi fortyog a fazékban a tisztújító kongresszus előtt?

Erről is szó van a műsorban, hiszen nem mindegy, hogy miből főzünk. A témához kapcsolódó két korábbi műsorunkban kirajzolódott az, hogy miben van egyetértés és miben nincs a párton belül:

Természetesen műsorunk elmaradhatatlan része a külföldi kitekintés, amelyben most az Egyesült Államokból Európába is átgyűrűző kultúrharcot vettük górcső alá.

Vajon mi ellen harcolnak azok, akik a múltat szeretnék eltörölni?

Erre is megpróbáltunk válaszokat keresni.

Aki kérdez: Pomichal Krisztián, aki válaszol: Kolek Zsolt.

Ha jót akar, nézze velünk!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.