2020. június 24., 19:30

Őry Péter: Csak a teljes magyar egység lehet sikeres

Múlt szombaton az MKP Országos Tanácsa arról döntött, milyen menetrend szerint valósul meg a tisztújítás a pártban. Őry Pétert, az OT elnökét kérdeztük személyes ambícióiról, s arról, milyen irányt kell vennie a pártnak, hogy tíz év után újra sikeressé váljon.

Videó:  ma7

Július 18-án tartja a tisztújító kongresszusát az MKP, de előtte két héttel már lezárulnak a járási konferenciák. Őry Pétert arra kértük, jellemezze, milyen vezetőre lenne szüksége a megújuló MKP-nak, hogy egy következő választáson újra parlamenti tényezővé válhasson. A politikust személyes ambícióiról is kérdeztük.

Hogyan valósítható meg a magyar egység, s ebben milyen szerepe lehet az MKP-nak? Miért állítja Őry Péter, hogy csakis a teljes magyar egység lehet sikeres?

Milyen veszélyeket rejt a felvidéki magyarság számára a kormányzati berkekben készülő előterjesztés, amely átalakítaná a közigazgatási berendezkedést?

A Nézőpont stúdiójában az MKP OT elnökét Kolek Zsolt kérdezte.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.