2021. november 30., 19:17

A Rimaszombati járásban is felfüggesztik a jelenléti oktatást

A Rimaszombati járás középiskoláiban és az alapiskolák felső tagozatán szerdától távoktatás formájában folytatódik a tanítás. Az erre vonatkozó határozatot kedden adta ki a rimaszombati székhelyű Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ).

iskola, osztály, tanterem, üres
Fotó: TASR

A jelenléti oktatás felfüggesztése érinti a szakközépiskolák és a gimnáziumok diákjait, valamint az alapiskolák felső tagozatos tanulóit is. A rendelet nem korlátozza a speciális általános iskolák és a hozzájuk tartozó készségfejlesztő iskolák működését.

Tatiana Majanová, a rimaszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal dolgozója a TASR hírügynökségnek elmondta: a Rimaszombati járásban az esetszám szeptember óta exponenciálisan növekszik.

"A PCR tesztek eredménye szerint az elmúlt héten több mint 600 megbetegedés jutott 100 000 lakosra" - közölte Majanová, hozzátéve, hogy a korlátozás célja a közegészség védelme. 

A Rimaszombati járásban a mai adatok szerint 55-el nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A fertőzöttek mintegy negyede 19 évnél fiatalabb.

Az egyre romló járványhelyzet miatt a Rozsnyói járás összes középiskolájában és az alapiskolák felső tagozatán már hétfőtől elrendelték a tantermi oktatás szüneteltetését. Kedden a Losonci járásban rendeltek el hasonló intézkedést, szerdától pedig már a Rimaszombati járás felső tagozatos és középiskolás tanulói is otthon maradnak.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!