2020. március 4., 10:24

A polgármester nem írja alá az elfogadott költségvetést

A városi képviselők kedden jóváhagyták Rimaszombat idei költségvetését, amelyben valamivel több mint 20 millió euró bevétellel, és 15 000 euró többlettel számolnak. Jozef Šimko polgármester még a képviselő-testületi ülésen jelezte, hogy a költségvetési tervezetet nem írja alá.

Jozef Simko polgmester
Fotó: anc
Jozef Šimko, Rimaszombat polgármestere

A polgármesternek az nem tetszett, hogy a képviselők csökkentették a városi sportklub (MŠK) támogatását, és azzal sem volt elégedett, hogy el akarják bocsátani a tekepálya jelenlegi alkalmazottját, akit egy részmunkaidőre dolgozó nyugdíjassal helyettesítenének. Šimko gazdasági okokból azt a javaslatot is elutasítja, hogy a városi tekepálya épületében kávézót hozzanak létre.

Képviselő uraim, elméletben ugyan elfogadták a költségvetést, ezt én tiszteletben is tartom, de már most mondom, hogy nem fogom aláírni. Nem tehetem, mert ez a költségvetés tönkreteszi a rimaszombati futballt és megszünteti a tekepályát”

– hangsúlyozta a polgármester.

A képviselők már a múlt év végén is tárgyaltak az idei évi költségvetésről, a polgármester utasítására viszont végül törölték ezt a pontot az ülés programjából. Šimko akkor azt mondta, hogy a költségvetési javaslat változtatásai fékezik a város fejlődését, és az sem tetszett neki, hogy későn kapta meg a javaslatot.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.