2021. május 25., 13:27

A kormányfő elfogadja Ján Mičovský döntését

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök szerint Ján Mičovský (OĽANO) mezőgazdasági miniszter nagy igazságérzetről tett tanúbizonyságot.

Eduard Heger
Fotó: TASR

Heger így reagált arra, hogy Mičovský bejelentette lemondását.

Elfogadom a döntését, és köszönöm a minisztériumban végzett munkáját, ahol a meg nem érdemelt kiváltságok és kenőpénzek bonyolult rendszerét örökölte az előző kormányoktól. A tárca megtisztítása azonban folytatódik, a támogatáspolitikában pedig új, tisztességes szabályokat állítanak fel

- tette hozzá Heger.

Ján Mičovský mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter bejelentette, hogy május 31-én, hétfőn lemond posztjáról. Mičovský ezt a Szlovák Földalapnál (SPF) történtekkel indokolta.

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze pénteken (május 21.) hét gyanúsított ügyében tett javaslatot az előzetes letartóztatásra a bazini (Pezinok) Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS). Olyan személyekről van szó, akiket szerdán (május 19.) vett őrizetbe a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a Latifundista és Nagybirtokos (Feudál) akció során a Szlovák Földalappal kapcsolatos korrupció gyanújával.


 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.