lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2020. február 10., 21:17

A belügyminiszter visszautasítja, hogy akadályozni akarná a külföldről történő szavazást

Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter visszautasítja, hogy akadályozni akarná a külföldről történő szavazást. Ezt hétfőn jelentette ki a Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Mindketten arra buzdították a választópolgárokat, hogy vegyenek részt a február 29-i parlamenti választásokon.

Fotó: TASR

A kormányfő úgy véli, a Saková kijelentéseit tartalmazó felvétellel súlyosan manipulálták a közvéleményt.

Elutasította az ellenzék, a nonprofit szervezetek, valamint a média által folytatott „riogatást”. Hangsúlyozta, hogy a világhálóra nem a teljes felvétel került fel.

Pellegrini emlékeztetett, hogy a választójog az állampolgárok alkotmányos joga. Szerinte az lenne a legjobb, ha a választásokon a választópolgárok 100 százaléka részt tudna venni.

„A miniszter asszony nem mondott semmi rosszat, csupán felszólította az embereket, hogy menjenek el szavazni. Én is ezt teszem” – fűzte hozzá.

Denisa Saková a sajtótájékoztatón közzétette az egész nyilatkozatot, amely így hangzik:

„Nem utolsó sorban el kell mondanom, hogy ezek a választások azért is különlegesek lesznek, mert 60 000 külföldön élő állampolgár kérvényezte a szavazólapokat, hogy postai úton voksolhasson. Ezért kérem önöket, ne engedjük meg az olyanoknak, akik végig külföldön éltek, és csak a média által mutatott képet ismerik Szlovákiáról, hogy a fővárosi szavazókkal közösen ők döntsék el a parlamenti választások kimenetelét. Kérek mindenkit, hogy február 29-én menjen el szavazni, ne maradjon otthon, és később ne kelljen megbánnia, hogy a szavazatával nem járult hozzá az eredményhez.”

A belügyminiszter hozzátette, hogy a szavazólapokkal összefüggésben felmerülő problémákra működőképes megoldást találtak

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.