lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2020. február 10., 15:54

Pellegrini megvédte Sakovát: Nem mondott semmi rosszat, csak motiválni akart

Denisa Saková belügyminiszter (Smer-SD) semmi rosszat nem mondott, amikor a külföldről szavazókról beszélt, csak szavazásra akarta buzdítani az embereket – jelentette ki Peter Pellegrini kormányfő (Smer-SD), hozzátéve, hogy neki is ugyanez a célja.

parlamenti választás
Fotó: Rózsár Vince

„Hogy mindenki éljen a lehetőséggel, ne maradjon otthon, menjen szavazni, különben meglepődhet az eredményen” – mondta hétfőn a kormányfő.

A belügyminiszter csak megemlítette, hogy idén rekordszámú választó kérte, hogy külföldről szavazhasson”

– reagált Pellegrini Saková kijelentésére. Ha az emberek nem akarnak meglepődni, hogy „55 ezer külföldön leadott szavazat és a fővárosi szavazók dönthetik el a választást”, akkor a kormányfő szerint a vidéki szavazóknak is el kell menniük választani.

A Srdcom doma polgári társulás, majd a Za ľudí  alelnöke, Juraj Šeliga is felszólította a hétvégén Sakovát, hogy adjon magyarázatot a kijelentésére. Egy nyilvánosságra került videófelvételen Saková arról beszél egy rendezvényen, hogy az idei választás abban is különbözni fog az előzőektől, hogy 60 ezer külföldön élő állampolgár kérvényezte a levélben való szavazás lehetőségét.

„Tényleg szeretném Önöket megkérni, ne engedjük, hogy ilyen emberek, akik külföldön élnek...” – mondta Saková, a videófelvétel azonban itt megszakadt, a mondat vége nem szerepel rajta.

Saková a TASR-nek azt mondta, javarészt az ellenzék mozgósította azokat az embereket, akik külföldről akarnak szavazni a február 29-i választáson. Hozzátette, hogy a Smer-SD jelöltjeként ő a pártja vidéki szavazókat akarja mobilizálni, hogy ne a fővárosi voksok döntsenek az ország sorsáról.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.