2020. november 5., 16:17

Kilátásban egy új természetvédelmi terület létrehozása

Szlovákia Környezetvédelmi Minisztériuma azt tervezi, hogy Kelet-Szlovákiában Abarai Ártér néven egy új természetvédelmi területet hoz létre. A javaslatot a minisztérium már tárcaközi egyeztetésre bocsátotta.

A javasolt természetvédelmi terület, egyrészt a Nagymihályi járásban található Abara település kataszteréhez, másrészt aTőketerebesi járásban fekvő Zétény község kataszteri területéhez tartozik, mintegy 155 hektáron terülne el.

A tervezett természetvédelmi terület kialakításának az a célja, hogy segítségével megvédjék a nyárfa- ill. a fűzfaerdőket, valamint a tölgy, a szil és a köris összetételű ártéri erdőket, megőrizve egyúttal az élőhelyek kedvező állapotát.

A tervezett természetvédelmi terület kijelölése a kötelezettség-szegési eljárás keretében egyúttal jelzésértékű is az Európai Bizottság felé, hiszen az hiányolja az európai jelentőségű területek megfelelő számú kijelölését, ill. védelmi programjainak jóváhagyását.

 

 

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.