2021. november 22., 18:36

Olyan ő – Bagossy Brothers Company

Fél kezemen meg tudom számolni azoknak a határon túli zenekaroknak a számát, amelyek betörtek a magyarországi zenei élet (és zenei piac) élvonalába. 

Bagossy Brothers Company

Azért elég a fél kezem ehhez, mert csak egyetlen ilyen zenekar van, a Bagossy Brotherts Company. A 2013-ban alakult gyergyószentmiklósi banda az egyetlen, akiket forgóban játszanak a rádióállomások és szinte minden magyar zenerajongó ismeri a dalaikat. Számomra az „Olyan ő” című dal a legérdekesebb.

Hangszerelésben a magyarországi zenei stílusoktól eltérő, nyugatias felfogású, másrészt azért is rendhagyó, mert egy korábban színpadon soha meg nem jelenő énekesnővel, Bíró Barbival éneklik a szerzeményt. Megjegyzem, a tízéves közös fellépések oda vezettek, hogy a zenekar énekese, Bagossy Norbi tavaly feleségül is vette az alkalmi duettre felkért lányt. Az csak hab a tortán, hogy az Olyan ő lett az év hangfelvétele 2020-ban Magyarországon.

Megjelent a Magyar7 2021/46.számában.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.