cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. augusztus 11., 12:22

Ők zsűriznek a 9. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlén

Az első sajtóhírből már korábban kiderült, hogy a 9. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle helyszíne 2023-tól a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ, amely kiváló akusztikájával, igényes technikai felszereltségével és megfelelő infrastruktúrájával méltó fészke lesz a feltörekvő könnyűzenei eladóknak és formációknak. A felvidéki elődöntő időpontja 2023. szeptember 1., péntek.

9. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle
9. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle
Fotó: SZMAZE
Augusztus 22-ig még lehet jelentkezni!

A Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program felvidéki állomása. A rendezvény szakmai partnere a tatabányai Peron Music Alapítvány, támogatója a Hangfoglaló Program. A számos értékes nyereményen túl a legjobb csapatot/szólistát a zsűri delegálja a 2023. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe. A jelentkező zenekarok és szólisták közül a rátermettségük alapján előzsűrizéssel választják ki azokat, amelyek a szemlére meghívást kapnak.

Figyelem! A jelentkezési határidőt egy héttel meghosszabbították, tehát az érdeklődők legkésőbb 2023. augusztus 22-én, 20 óráig nevezhetnek! Jelentkezési díj nincs.

Fontos tudnivaló, hogy tavaly óta már bárhonnan, az egész Kárpát-medencéből jelentkezhetnek a zenekarok és a szólisták.

A szakmai elbírálás kritériumai szólisták és zenekarok esetében: a szerzemények kiforrottsága, hangszerelés, egyediség, a dalszöveg minősége, összhang a mondandó és a zene között, a produkció átélése (feeling), hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás. A magyar nyelvű dalszöveg előny.

A felvidéki elődöntő hangbeállásai 10 órakor kezdődnek, a hivatalos megnyitóra 12 órától kerül sor, ekkortól lesz a közönség számára is engedélyezett a belépés, természetesen ingyen.

A megnyitó utána kezdődik a megmérettetés, amelyet a következő összetételű hazai és magyarországi tagokból álló szakmai zsűri értékel:

 • Balázs Sziszka, a Music Fashion kiadó tulajdonosa, zenei menedzser, a Hangfoglaló Program delegáltja

 • Bárány János újságíró, a Szabad Újság Hangszál mellékletének vezető szerkesztője

 • Csenger Ferenc, a Pátria Rádió a Pátria rádió műsorvezetője, az RTVS vezető szerkesztője és nemzetiségi műsorigazgató-helyettese

 • Emmer Péter, kétszeres Harmónia-díjas gitáros-énekes, zeneszerző és dalszövegíró

 • Jancsó Péter író, újságíró, a MartFeszt Martosi Szabadegyetem delegáltja

 • Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik zenekar többszörös Harmónia-díjas énekese, dalszövegírója, zeneszerzője, a Koppány és a Vadkelet Hősei formáció frontembere

 • Nagy Szabolcs, a Fülesbagoly Tehetségkutató szervezője, a Hangfoglaló Program delegáltja

 • Nászaly Gábor, a Gombaszögi Nyári Tábor főszervezője

 • és nem utolsó sorban Pap Tibor, a tatabányai Peron Music Alapítvány elnöke és a tatai Peron Tehetségközpont vezetője, a zsűri elnöke

GORLO VOLKA
A tavalyi győztes GORLO VOLKA
Fotó:  Tóth Viktor

A 9. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlére bármilyen könnyűzenei formáció illetve szólista nevezhet a Kárpát-medencéből magyar nyelvű és instrumentális dalokkal. Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó.

A jelentkezés feltétele legalább két, értékelhető minőségű, saját szerzeményeket tartalmazó felvétel, továbbá az elektronikus jelentkezési lap pontos kitöltése.

A döntőben előadott számoknak saját megzenésítéseknek kell lenniük (szólistáknak megengedett egy átvett szám is), s minden zenekarnak 15 perc színpadi- és 10 perc szerelési idő áll a rendelkezésére. Kizárólag élő produkciókat várnak!

A hangzóanyagot (illetve a fájlmegosztó ill. az internetes audió vagy videó felvétel letöltési linkjét) az elektronikus jelentkezésbe kell feltölteni.

Elektronikus jelentkezés: ITT

A számos értékes nyereményen túl (stúdióidő, fellépési lehetőség, médiaszereplés, tárgyi díjak, stb.) a legjobbakat a szakmai zsűri delegálja többek között

 1. a 2023. évi Öröm a Zene Tehetségkutató idei magyarországi döntőjébe, ahol a fődíj 3 millió forint (1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat)

 2. a tatabányai Peron Music Tehetségkutatóra

 3. a 2024-es Gombaszögi Nyári Táborba

A Ma7 médiacsalád pedig egy kiválasztott zenekar fellépését képileg-hangilag rögzíti, illetve a szerkesztőség stúdiójába invitálja a zenészeket egy beszélgetés erejéig.

Az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjét 2023 októberének első felében rendezik meg. Részletes infók hamarosan.

A változás jogát a szervezők fenntartják.

Érdeklődni az [email protected] mailcímen vagy a +421905826799-es telefonszámon lehet.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.