2021. augusztus 17., 11:29

Hanghullám – Hallgassa meg az ipolysági Kingfishers új dalát!

A napokban a leglátogatottabb videómegosztó portálon is elérhetővé vált a Kingfishers legújabb dala.

Médialapozó
Fotó: Kingfishers
A 2019 nyarán megalakult ipolysági Kingfishers bemutatkozó dala 2020. október 24-én jelent meg Armageddon címmel. A szerzeményt akkor Horváth Ádám balassagyarmati stúdiójában rögzítették.

A Hanghullám című dal felvétele ezúttal Benko Reinold Krisztiánnál, az ipolykeszi HomeRecords Studióban készült.

A stúdiózás körülményeivel nagyon elégedettek vagyunk, hiszen rendkívül jól felszerelt és hangulatos a hely. Ez volt az első közös projektünk Reini barátunkkal, aki zenei tehetségével és ötleteivel hozzájárult a dal végleges formájához; továbbá kiemelnénk Molnár Krisztián zongoraművészt, aki a nyár folyamán kiegészítette csapatunkat a koncertek és e dal feljátszása terén is”

– fogalmazta meg Nagy Bálint (Bátyó) gitáros.

A dalszöveget ő és Tauber Krisztián (Bajusz) basszusgitáros írta. Utóbbi így nyilatkozott a szövegről:

Kettőnk közös gondolatmenete akkor keletkezett, amikor a fészkünkből kirepültünk az egyetemre, s borongós időszak kezdődött. Amikor már azt hittük, hogy a közös zenéléseink utolsó pillanatait éljük, Bálint mutatott egy szövegfoszlányt, amire rögtön ráhangolódtam; így született meg ez a különös dal.”

A Kingfishers tagjainak célja a dalszerzés mellett a már meglévők stúdióban történő megörökítése. Amint arról a dobos Molnár Ákos (Kis Dobos) beszélt, már dolgoznak egy újabb dal felvételén, ami szintén az ipolykeszi stúdióban valósul meg. Az új szerzemény különlegessége, hogy billentyűs hangszereken Benko Reinold Krisztián is közreműködik majd.

A jelenlegi formáció 2020 februárjában alakult meg. A Kingfishers tagjai: Villant Enikő – ének, gitár; Molnár Ákos – dob; Nagy Bálint – gitár; Tauber Krisztián – basszusgitár, vokál; Molnár Krisztián – zongora.
HomeRecords Studio
+1 kép a galériában
Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.