2020. augusztus 30., 12:34

Hamarabb kezdődik a magyarországi határzár miatt a galántai Edda koncert

A szeptember elsején Magyarországon érvénybe lépő határzár miatt hamarabb kezdődik Galántán az augusztus 31-re beütemezett Edda koncert.

Archív felvétel a 2018-as Révfesztről
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Augusztus 31-én a mátyusföldi Galántán ad koncertet a Retro Tour turné keretén belül a legendás magyarországi rockzenekar, az EDDA Művek. A városi Amfiteátrumban nem gyakori vendég magyar zenekar, főleg nem az Eddához hasonló kaliberű együttes.

A galántai Edda koncert az elmúlt hetekben többször veszélybe került, hiszen a város vezetőségétől egymásnak ellentmondó információk terjedtek arról, meg lehet -e tartani szabadtéri rendezvényeket Galánta területén a koronavírus járvány terjedése miatt, vagy sem.

A végső döntés azonban megszületett, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett a nagykoncert és a szeptember elsejéig betervezett városi, szabadtéri rendezvények is megtarthatóak. A következő arculcsapás a rajongók felé akkor érkezett, mikor Magyarország kormánya bejelentette, szeptember elsejétől határzárat rendel el. Ez érintené a galántai Edda koncert magyarországi résztvevőit, sőt magát a zenekart is, hiszen ha augusztus 31-én pontban éjfélig nem lépnék át a magyar határt, kéthetes karanténba kellene vonulniuk.

Az Edda Művek egy nappal a galántai koncert előtt bejelentette, a magyar kormány legfrissebb járványügyi intézkedése miatt a koncert kezdetét 19:30 órára módosítják 20:00 helyett, így minden magyarországi koncertező és zenekari tag is időben hazaérthet a határzár előtt.

A koncertjegy elővételben 19 euró. https://www.ticketportal.sk/event/EDDA-muvek-HU?idp=180648#modalVyberPocetMiest20 , de jegyet lehet váltani a helyszínen is.

Pataky Attila, az Edda frontembere augusztus 30-án, a második bécsi döntés 80. évfordulója alkalmából zászlóvivőként vesz részt a budapesti Operától a Hősök teréig tartó felvonuláson. A blikk.hu portálnak elmondta, a jelenlegi helyzetben a magyaroknak nagy szükségük van a hasonló rendezvényekre

„ A legfontosabb, hogy mi, akik majd összegyűlünk, együtt hirdessük a fényt és a szeretetet, mert ez magyarságunk lényege” – nyilatkozta Pataky, aki ebben a szellemben várja a felvidéki rajongókat is a galántai Edda koncertre.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.