2021. augusztus 27., 11:57

Brushy One String: Chicken in the Corn

A zene az zene, bármilyen hangszeren is játsszák. A gitár szokványosnak mondható hangszer, az azonban már nem mondható szokványosnak, ha egy zenész egyetlen húron játszva fut be komoly karriert.

kult
Fotó: Archív felvétel

Ilyen zenész a jamaikai származású, Brushy One String néven fellépő Andrew Chin, aki az ismert reggae énekes, Freddie McKay fia. Számomra a legizgalmasabb dal a Chicken in the Corn, azaz a Csirke a kukoricásban című szerzemény, amelynek rádiós változata a zeneipar egyik csemegéje.

A dal gettókörnyezetben rögzített, házi videóra emlékeztető klipje szinte felrobbantotta a netet, most 51 millió felett jár a megtekintése.

Az előadó egyébként állandó fellépő a világ legnevesebb jazz- és bluesfesztiváljain, hiszen egy szál gitárhúrnak és egy szál énekesnek igazán nagyot kell alkotnia a színpadon ahhoz, hogy népszerű előadó legyen belőle. Aki valami érdekeset akar hallgatni, bátran nézzen utána.

Megjelent a Magyar7 2021/34. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.