2020. október 24., 13:27

Kastélyfelújítás Borsiban - történelmi tartozásunk törlesztése – VIDEÓ

II. Rákóczi Ferenc szülőhelyének felújítását a magyar kormány mintegy 8 millió euróval támogatja. A nagyszabású beruházás a végéhez közelít. Vittinger Zoltán a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nkft. Műemlékfejlesztési Főosztály Tervezési Osztályának vezetőjének vezetése alatt zajló építészeti munkálatok befejeződtek. A kastélyban egy ezer négyzetméteres alapterületű a Nagyságos Fejedelmet és korát bemutató kiállítás, szálloda és étterem kap helyet.

Videó:  ma7
A tervek szerint a kastély ünnepélyes átadására Áder János Magyarország köztársasági elnöke jelenlétében a fejedelem születésnapjának 345. évfordulója alkalmából 2021. március 27-én kerül sor.

A kastélyban egy ezer négyzetméteres alapterületű, a Nagyságos Fejedelmet és korát bemutató kiállítás, szálloda és étterem kap helyet.

A Nézőpont stúdiójában a beruházást koordináló Teleki László alapítvány igazgatójával, Diószegi Lászlóval és Káldi Gyula építésszel beszélgettünk.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.