2020. február 22., 17:55

Harmadszor sodorta Csiliznyáradra a történetsorozatot a Duna vize

Íme, itt is vagyunk a Vízsodorta Históriák 11. epizódjával. Megismerhetjük benne a kedves cseh boltost, Tudleto bácsit, aztán utazunk egyet az időben.

Videó:  VKL Stúdió

Egészen addig, amikor már Husák elvtárs első titkár "lógott" az emberek feje fölött. Ebben a történetben megtudhatjuk, mi történik akkor, ha Husákot egy vezető beosztásban lévő csallóközi fiatalember leveszi a falról, és valami egészen mással helyettesíti.

A Kassai Kormányprogram egyik szülőatyjának az itt élő magyarok megbocsájtottak ugyan, de feledni?? Nem, feledni azt nem tudtak a mai napig.

Az ötvenes évek elején a kommunisták "papírral járták a házakat", teljesíthetetlen kontingenst szabtak ki a népre, "rákényszerítették az emberekre a kolhozt".

A csiliznyáradi "Szakál Bencét nem vitték volna el, ha nem makacskodik"...

de bátor ember volt, gerinces magyar, aki bizony ellentmondott a kommunista parancsnak. Fogták, elvitték.

Abban az időben, amikor "pakróccal fenyegették" az ellenszegülőket. A csilizközi falu történelmét bemutató harmadik rész végén aztán nevethet is a kedves néző, hiszen felvetődik egy fontos kérdés: az ember vajon a majomtól származik? (Azt azért nagyon reméljük, hogy erre filmünk nélkül is tudják a választ.)

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.