2022. április 5., 18:00

A magyar iskola természetes - VIDEÓ

Az áprilisi hónap minden hetében jelentkezünk olyan összeállításokkal, amelyekben azt hangsúlyozzuk, hogy a magyar gyerek magyar iskolába való. Kikkel másokkal is startolhatna el ez a minisorozat, mint azokkal, akikről ez az egész szól, mégpedig a gyerekekkel.  

Megkérdeztük őket, mit gondolnak, miért jó és fontos az, hogy magyarként magyar iskolát látogassanak a gyerekek. Az óvodások nem is értették a kérdést, nekik annyira magától értetődő, hogy aki magyarul beszél, az magyar óvodába és iskolába járjon, hogy azt mondták, ha őket mégsem oda íratnák, fognák magukat, és átmennének egy magyarba. Bárcsak ilyen egyszerű lenne! 

Az iskolások azonban már sokkal összetettebben gondolkoznak. Átlátják ennek a fontosságát és nem félnek attól, hogy bármit is veszítenének azzal, ha anyanyelvi iskolákat látogatnak. Ahogy fogalmaztak: Minden gyereknek a saját anyanyelvén a legkomfortosabb tanulnia és kifejeznie a saját gondolatait. 


Ne vegyük el tőlük ezt a lehetőséget! 
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.