2019. december 21., 14:18

A galántai gimnáziumban 55 éve állnak színpadra a diákok

A galántai magyar gimnáziumban 55 éve alakultak meg az első kultúrcsoportok. Az évfordulóra az iskola komoly programmal készült. Az eseményre ellátogatott a ma7 médiacsalád stábja is, nézze velünk az ott készített videót, amellyel felidézzük az iskolán folyó színpadi munkát, amely az elmúlt évtizedek alatt több ismert művészt is adott a felvidéki magyarságnak.

Videó: ma7

Az első kultúrcsoport 55 éve alakult meg, és az általuk elkezdett munka az idők során a kor kihívásaira hangolódva folyamatosan változott, emelte ki köszöntőjében Marsall János, a gimnázium igazgatója. Köszöntőjében kiemelte, a gimnázium olyan gazdag múlttal rendelkezik, hogy minden évre jut egy neves évforduló az iskola történetében. Az eseményen több volt tanár is felidézte emlékeit, élményeit, amelyek az esztrádcsoportok működéséhez kötődnek.

Az ünnepi műsort az ez alkalomra összeállt énekkar nyitotta Józsa Mónika vezetésével, amely páratlan élményt nyújtva adott elő egy daloscsokrot.

Nem feledkeztek meg azokról a volt kultúrcsoport tagokról sem, akik már nem lehetnek köztünk. Renczés Viktória előadásában Zorán, Kell ott fenn egy ország című dalát hallhattuk, miközben a kivetítőn néztek ránk azok, akikért, akiknek szóltak a dallamok.

Az est fénypontja kétségtelenül a Tsízió diákszínpad Jézus Krisztus Szupersztár darabjának bemutatása volt. A társulat titkáról kérdeztük a diákok vezetőjét, Ollé Krisztinát is, aki azt mondta, a titok az, hogy nincs titok. Olyan diákok közössége ez, akik ki vannak éhezve a kultúrára, irodalomra és szeretnének értéket képviselni és közvetíteni.

Az előadás után a Bendő zenekar húzta a talpalávalót a gimnázium néptánccsoportjának. Dübörögtek a csizmák, csattogtak az ujjak, úgy, ahogy azt kell. Pár kör erejéig a Kacaj tánccsoport is összeállt, hogy felidézzenek egy részletet hajdani előadásukból. Pukkai Judit vezette fel a csoportot, aki viccesen megjegyezte, hogy mindnyájan remélik, oxigénpalack nélkül táncolják majd végig az előadást.

A kultúrcsoportok fellépésének sorát a bábcsoport előadása zárta. Nézze velünk az eseményen készült visszatekintést, amellyel felidézzük az est hangulatát.

Megosztás