2021. november 1., 18:00

Így emlékezünk - VIDEÓ

Hulló falevelek, hűvös esték, köd és sejtelmesség. Ez az igazi őszi kép, ami bennünk is előhozza az elmúlás hangulatát. Nem véletlen, hogy elhunyt szeretteink emlékét is ebben az időszakban idézzük fel, hiszen az elmúlás hangulatával felidéződnek bennünk az emlékek. Akikhez kötődtünk, azok emléke bár halványul, de soha nem múlik el. Bár a sírokhoz más időszakban is rendszeresen kilátogatunk, ez a hangulat azonban teljesen más. Felemelő és szomorú is egyben.

Videó:  ma7

Mindenszentek és a Halottak napja a temetőlátogatások időszaka. Aki él és mozog, kimegy szerettei sírjához.

Érezzük az ő jelenlétüket, olyan szellemi erőt érzünk ezeken a napokon a temetőben, amit otthonunk nyugalmában nem élhetünk meg, bármennyire is gyakran idézzük fel azok emlékét, akik eltávoztak. Örökre összeköt velük valami láthatatlan, ami emberi síkon megmagyarázhatatlan.

Kollégáink arra tettek kísérletet, hogy a temetőlátogatás hangulatát megidézzék, ebből készítettünk egy zenés etűdöt. Emlékezzünk együtt!

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.