2023. április 8., 09:01

A húsvét legfőbb üzenete az, hogy az élet erősebb a halálnál – VIDEÓ

Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Ezekben a napokban több mint kétmilliárd keresztény ember ünnepli Jézus feltámadását, amivel megadta az emberiségnek az örök életbe vetett hitet. De vajon milyen mélységekben éli meg a saját hitét és Jézushoz való kötődését Zsidó János esperes, a Nyékvárkonyi Római Katolikus Plébánia plébánosa ebben az időszakban?

Videó:  ma7

Zsidó János esperes, a Nyékvárkonyi Római Katolikus Plébánia plébánosa évekkel ezelőtt azt választotta hivatásul, hogy követi Krisztust és megpróbálja átadni az ő tanításait a hívőknek. A készülődése nagyböjt idején kettős: egyrészt saját szívét, lelkét próbálja felkészíteni több imádsággal, önmegtagadással, szentírások olvasásával. Másrészt pedig a hívei szívét, lelkét is készíti, a Szentírás olvasmányait úgy válogatja össze, hogy mindig legyen valami súlyos mondanivalója.

Hangsúlyozta, hogy nagyböjt időszakában a szenvedést ünnepeljük, bár szerinte a mai ember menekülne a szenvedés elől, próbálja fájdalmát csökkenteni, ahogyan csak lehet.

Valahogy félünk a szenvedéstől és nagyböjt és nagypéntek arra tanít, hogy a szenvedés ott van a mi életünkben, nem tudjuk kikerülni. Bárhogyan próbálunk elmenekülni a kereszt mindig szembejön velünk, nincs más megoldás, mint vállunkra venni a keresztet és vinni és akkor sokkal könnyebb, mert nem visszük egyedül, az Úr Jézus velünk van és viszi a keresztet.– mondta.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.