2022. augusztus 2., 18:00

Díjugratás - sport vagy adrenalinlöket? – VIDEÓ

Sok-sok izgalomban volt része annak, aki július utolsó napján ellátogatott a dunatőkési Czajlik Ranchra, ahol ezúttal a díjugratásé volt a főszerep. Tizenöt éve nem volt ilyen nagy érdeklődés a Tőkési Kupa hagyományos díjugrató versenye iránt, amely idén immár 29. alkalommal lett megrendezve.

A díjugratás a lovassport egyik legnépszerűbb és leglátványosabb szakága, ahol a cél a ló ugrókészségének, kezelhetőségének fejlesztése, különböző módszerekkel, különböző magasságokban. Czajlik Zsuzsanna, a Czajlik Ranch egyik vezetője és az esemény szervezője stábunknak elmondta, hogy a díjugratás egy nagyon komplex szakág, ahol fizikailag és mentálisan is  fel kell készíteni nemcsak a lovat, de a lovasát is.

A díjugratás egy igazi adrenalinsport. A lovasok nagyon élvezik, hogy gyakorlatilag repülnek a lóval az akadályok felett. A közönség számára pedig leginkább érdekfeszítő a lovas szakágak közül. - mondta.
A Tőkési Kupa hagyományosan öt versenyszámból áll: a 80 cm-es ugratás, a 100 cm-es, a 110 cm-es, a 120 cm-es, illetve a mini-maxi ugratás, amely az akadályok folyamatos nehezítését foglalja magába.

Czajlik Zsuzsanna az utánpótlásképzésre is nagy hangsúlyt fektet és komoly versenyzői gárdával rendelkezik. Tanítványai szerint ebben a sportágban csakis kellő önbizalommal és alázatos munkával lehet sikereket elérni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.