2021. június 1., 18:30

A korlátozások ellenére világversenyen is eredményesek a somorjai vívók - VIDEÓ

A koronavírus-járvány a sportvilágot is tetőtől talpig felforgatta. A felkészülést és a versenyeket is nehezítette a pandémia, de a sportolók is bíznak abban, hogy lassan végre normalizálódik a helyzet és minden visszakerülhet a rendes kerékvágásba. Bizakodva tekintenek a jövőbe a Somorjai Vívó Klub sportolói is, akik a nehezített körülmények ellenére az utóbbi időben remek eredményeket produkáltak és gőzerővel készülnek az újabb megmérettetésekre.

Nagy József, a Somorjai Vívó Klub vezetőedzője elmondta, hogy egy roppant nehéz és küzdelmekkel teli időszak áll mögöttük, ugyanis nemcsak a felkészülési időszakot vette el tőlük a koronavírus-járvány, hanem a versenyek többségét is.

Tavaly áprilisban négy fiú és két lány indulhatott volna tőlünk az amerikai világbajnokságon, de ezt sajnos lefújták. Emellett egyetlen Európa- kupát sem rendeztek, pedig lett volna esélyük akár megnyerni is valamelyiket.

Emellett azt is hangsúlyozta, hogy mivel a környező országokban nem voltak ilyen szigorú járványügyi intézkedések, komoly lemaradást kell majd behozniuk annak érdekében, hogy az elkövetkező időszakban is jó eredményeket tudjanak felmutatni.

Azzal, hogy bizonyos országokban a gyerekek tudtak edzeni, vívni, törvényszerűen jobban fejlődtek, mi pedig hiába gyakoroltunk, ez a megszokott vívás rész nagyon hiányzott.
Mindezek ellenére az idei világbajnokságon, amelyet Egyiptomban rendeztek, három versenyből kettőben végeztek előkelő helyen: Fazekas Árpád kadett tőr egyéniben a tizedik, a junior tőrcsapat a 13. helyen végzett.
Nekünk az a tizedik hely, olyan, mint az orosznak a harmadik. A vívónagyhatalmak társaságában az olyan kis országok számára, mint Szlovákia, ahol ráadásul a vívás sem tartozik legnépszerűbb sportágak közé, már a nyolcas döntőbe kerülés is a csúcsot jelenti. – hangsúlyozta a vezetőedző.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.