2021. augusztus 26., 18:00

Várlak - a régió legnagyobb fesztiválja - VIDEÓ

A Iuvenis Neogradiensis polgári társulás azért jött létre, mert a fiatalokból álló csapat tagjai úgy érezték a régióban kevés a minőségi fesztivál, program, illetve koncert. A polgári társulás által megálmodott rendezvény pár év alatt a régió legnagyobb könnyűzenei fesztiváljává nőtte ki magát. A füleki Várlak fesztivál idén 25 programhelyszínnel várja az érdeklődőket és 90 önkéntes fogja segíteni a szervezők munkáját. 

Videó:  ma7

Ritka, amikor helyi fiatalok indítanak olyan léptékű rendezvényt, amely megmozgatja a térség lakosságát korra, nemre való tekintet nélkül. Az ötletgazda, Szvorák Dávie elmondta:

Főleg az idősebb korosztályokra építették ezeket a programokat, ezzel minket nem tudtak megszólítani. Ezért úgy döntöttünk, hogy létrehozunk olyan rendezvényeket, amivel a saját korosztályunkat meg tudjuk szólítani. Ilyenek a magyar bulik, a LAN partik, Várlak fesztivál, Rfeszt.
Nem csak fesztivált szervez a csapat, hanem hulladékgyűjtést is. Fontosnak tartják  hogy üzenetet is átadjanak a résztvevőknek. Tavaly például Dr. Zacher Gábor tartott előadást a Várlak fesztivál keretein belül, aki a droghasználat veszélyeire hívta fel a fiatalok figyelmét.

Hogy hogyan sikerül egy ekkora csapatot összetartani, fiatalok bevonni a munkába illetve mi a siker kulcsa, az a műsorból kiderül. Nézzék velünk!

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!