2021. május 4., 17:58

Van, aki nyitott, van, aki nem – Sok helyen már megteltek a teraszok - VIDEÓ

A teraszok megnyitásával felcsillan a remény, hogy hamarosan talán visszanyerhetjük a régi életünket és visszatérhet minden a rendes kerékvágásba. Az országban több helyen is lázasan készültek a vállalkozók a várva várt lazításra, s a vendégek egy része már napokkal a nyitás előtt lefoglalta a helyét az újranyíló teraszokon. Ismét útra keltünk, ám ezúttal mátyusföldi és csallóközi vendéglátóhelyek tulajdonosait és környékbeli fiatalokat kérdeztünk a teraszok újranyitásával kapcsolatban.

 

Videó:  ma7

A várva-várt nyitást és a jó időt kihasználva sokan mentek a vendéglátóhelyek teraszaira országszerte. A legtöbben már nagyon vágytak arra, hogy egy finom kávé vagy ebéd mellett beszélgethessenek a családtagjaikkal, barátaikkal, ám vannak olyanok is, akik korainak tartják a teraszok megnyitását, mondván, hogy még nem sikerült győzedelmeskednünk a koronavírus-járvány felett.

A vendéglátósok túlnyomó többsége nagyon örült a lazításoknak, hiszen a korábbi rendeletek miatt komoly bevételkieséssel kell számolniuk. Németh Sándor a dunaszerdahelyi Peter's Bar tulajdonosa elmondta, hogy nem a bevételkiesés okozta számára a legnagyobb szomorúságot, hanem az, hogy nem kaphatott semmilyen pozitív visszajelzést a vendégeitől és nem láthatott önfeledten csevegő embereket az éttermében és annak teraszán.

Én a pozitív visszajelzésekből táplálkozom. Engem az tesz boldoggá, ha egy vendég az elégedettségét fejezi ki és boldogan távozik az éttermünkből.

Ozsvald Ákos a dunaszerdahelyi Tilos sörbár tulajdonosa egy igazán pozitív személyiségnek tartja magát, épp ezért tavaly a lezárások hírére nem esett kétségbe, hanem alternatív megoldásként elindította a házhoz szállítást, amely nagy sikernek bizonyult.

Folyamatosan jöttek a rendelések, amelynek köszönhetően fenn tudtunk maradni a „víz felszínén”, sőt még bővíteni is tudtuk a sörpalettánkat.  Ezúton szeretném kifejezni a hálámat mindazoknak, akik ebben a nehéz időszakban sem feledkeztek meg rólunk és a finom sörökről.

Kuchár Lucia, a Karma Garden bisztró tulajdonosa azon vendéglátósok közé tartozik, aki nem merte bevállalni a nyitást. Specifikus, vegán ételeket kínáló helyet működtet, ahol az árukészlet feltöltése több ezer euróra rúg.

Kétszer kellett már felszámolniuk a mindig friss alapanyagokat, egyszer a járvány kezdetén, márciusban, majd decemberben, mikor az összes ott dolgozót elengedték. Új emberek keresése és betanítása is időbe telne, ezért a legkorábbi időpont, amikor nyitna, az 2021 ősze. 

Belucz András a megoldások emberének vallja magát. A pandémia kirobbanásának első hetében 95 százalékot esett a forgalmuk, ezért kríziskezelési ötletekkel rukkoltak elő. 

Megreformálták a Plant-B kínálatát és kiszállítással kezdtek foglalkozni, ami meghozta a sikert számukra. Egy héttel később a megengedettnél ugyan, de teraszt is nyitnak majd és bizakodva állnak az új kihívások elé. 

Az általunk megkérdezett fiatalok mindegyike a lelkesedését fejezte ki a teraszok megnyitásával kapcsolatban, hiszen egy rendkívül nehéz és ingerszegény időszak áll mögöttük is. Hosszú hónapokon keresztül nem volt lehetőségük a szórakozásra, ezáltal még inkább tudják értékelni, hogy kiülhetnek a barátaikkal a teraszra, ahol egy finom, hideg sör vagy kávé mellett végre kiereszthetik a fáradt gőzt és önfeledten beszélgethetnek.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.