2022. január 16., 18:00

Nem minden fürdő mondhatja el magáról, hogy kétszer is megnyílik - VIDEÓ

2015-ben egyik napról a másikra zárták be a galántai Galandia termálfürdőt, amiről később kiderült, hogy sosem látott termálvizet. A műszaki ellenőrzés során ugyanis kiderült, hogy az épület életveszélyes annak ellenére, hogy 8 millió euróból húzták fel a létesítményt, amelyből 4,3 millió uniós pénzalapból folyt be. Hogy ezt az azóta új önkormányzatnak ne kelljen visszatéríteni, a gazdasági minisztérium feltétele úgy szólt, 2021 decemberéig helyre kell hozni a hibákat és kinyitni a fürdőt. 

A legnagyobb fejtörést a tetőszerkezet okozta, mivel az előző vezetés kikapcsolta a szellőzést, így sok helyen penészedni kezdett a mennyezet.

További gondokat okozott még a tartóoszlopok nem megfelelő mérete, valamint ahogy a mostani ügyvezető igazgató, Szelle Zoltán fogalmaz: 

Szemétlerakatokból előbányászott, kiszeparált csúszdák alkották a Galandia csúszdavilágát. 

Mintegy hárommillió eurós kölcsönt kellett felvennie a mostani önkormányzatnak azért, hogy a gazdasági minisztériumnak ne kelljen visszafizetnie a támogatást. Az igazgató azt mondta, bízik benne, hogy nagy lesz az érdeklődés a fürdő iránt. Reméli, hogy a merőben más vezetés nyereségessé teszi a Galandiát. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!