2022. július 11., 18:01

Nem kímélte az áremelkedés a nyári táborok szervezőit, résztvevőit és finanszírozóit sem - VIDEÓ

Alig kezdődött el a nyári szünet, ám sok családban okoz fejtörést a gyerekek nyári felügyelete és foglalkoztatása. Az áremelkedés nem kímélte a nyári táborok szektorát sem. Komoly mérlegelés után döntenek a szülők, melyik és milyen jellegű táborokba írassák gyermekeiket.

A tanév végeztével sok családban a nyári táborok jelentenek megoldást, ám itt is tapasztalható áremelkedés, ennek ellenére nagy a kereslet a táborok iránt, a szülők ugyanis felismerték, hogy nemcsak felügyeleti funkciót töltenek be, hanem komoly szocializációs hatásuk van.

Horváth Judit, a GAVIT táborok szervezője portálunknak elmondta, a napközis táborok esetében csupán 10 eurós áremelkedést eszközöltek, ám a vándortábor, ami idén Balatonlellére vándorol, már követte a balatoni árakat. 

A szülők nem rendelkeznek annyi szabadsággal, hogy az egész nyarat lefedjék, ezért ha éppen a nagyszülők sem nyugdíjazottak, kénytelenek mélyen a zsebükbe nyúlni. 

Hlaváč Horesnyi Beáta két nagyobb gyermeke igazi táborimádó, ők a zsebpénzüket sem sajnálják befektetni egy-egy mókás táborba és a szülők is jó előre gondolkodva választják meg a gyerekek szájízének megfelelő és családi kasszát sem túlzottan terhelő táborokat. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.