2023. március 8., 18:01

Keresse meg a földjeit a Ma7 segítségével - VIDEÓ

A SzóBeszéd stúdiójának vendégei Bugár Viktor, földekkel foglalkozó szakjogász, illetve Asztalos Zoltán informatikus szakember voltak.

Szlovákia Földművelésügyi Minisztériuma azokat a földterületeket, amelyeknek tulajdonosairól nincsenek pontos adatok, átvezetné állami tulajdonba. Mielőtt azonban erre a sokak által alkotmányellenesnek minősíthető lépésre javaslatot tenne, a Szlovák Földalap nyilvánosságra hozta mindazt a több mint egymillió parcella adatát, amelyeket a bekebelezés érinthet.

A Földhivatal által közzétett táblázatok a laikus közönség számára nehezen kezelhetőek. A Ma7 médiacsalád a szakértőkkel együttműködve egy olyan alkalmazást tesz közzé saját honlapján, amely ezt a keresést rendkívüli módon leegyszerűsíti.

Az alkalmazés eddig egyedülálló módon a Földalap listáit összekapcsolja az egyes tulajdoni lapokkal, tehát ha ön megtalálja valamelyik felmenőjének eddig elfeledett ingatlanát, akkor a Ma7 alkalmazás segítségével helyben le is kérheti az informatív célokra szolgáló tulajdoni lapot. Az alkalmazás a következő linkre kattintva érhető el.

Mi a teendő abban az esetben, ha ön talál egy vélhetően a családjukhoz tartozó parcellát, megtudhatja a stúdióbeszélgetésből.

Bugár Viktort és Asztalos Zoltán Somogyi Szilárd kérdezte.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.