cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. április 11., 18:00

Bagdy Emőke szerint a kacagás zsigeri kocogás - VIDEÓ

Thomas Mann szerint a nevetés a lélek csillanása, ám, hogy milyen fontos fiziológiai és pszichológiai folyamatok mennek végbe a nevetés során testünkben és elménkben, arról Bagdy Emőke klinikai szakpszichológussal beszélgettünk. 

Bagdy Emőke a beszélgetés alatt számos tanulmánnyal példázott, amely a nevetés során végbemenő folyamatokkal, annak hatásaival foglalkozott az évek alatt.

Elmondta, hogy huszonhét féle nevetést különböztetünk meg, amely mindegyike szorongásoldó hatással van. Kitért arra is, hogy a mély depresszív állapotban lévő emberek esetében csupán húsz percnyi nevetés is csodákra képes, amolyan immunrendszer-aktiváló hatása van, amely azt üzeni, élni jó. 

Hangsúlyozta, hogy ebben a korban, nem csak arra van lehetőségünk, hogy egymást megbetegítsük, hanem arra is, hogy egy mosollyal, vagy nevetéssel gyógyírként hassunk a másikra. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.