lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2023. október 19., 18:36

Túllőtt a célon Čaputová? A kormányalakítás buktatóiról a Nagyítóban – VIDEÓ

Úgy fest, megtorpedózta Rudolf Huliak jelölését Zuzana Čaputová köztársasági elnök. Meddig fog elhúzódni a kormányalakítás?

Rudolf Huliakot a Szlovák Nemzeti Párt jelölte a környezetvédelmi tárca élére. A párt listáján függetlenként parlamentbe jutott polgármester korábban a környezetvédelmi mainstreamtől eltérő megnyilvánulásaival vált ismertté, és az LMBTQ+ közösséget is élesen bírálta. A környezetvédők szemét az is szúrta, hogy Huliak vadász.

Túllépte-e hatáskörét az államfő, mikor Huliak helyett egy másik jelöltet kért Robert Ficótól?

A Smer miniszterjelöltjeinek nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a sajtóban megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a posztot "oldallagosan" Robert Fico fogja ellátni egy darabig. Mi áll a Smer taktikázásának hátterében?

Izrael légi előkészítés után szárazföldi offenzívára készül a Gázai övezetben. Mit kellene tenni, hogy elkerüljük a háborús konfliktus eszkalációját?

Erről is beszélgetünk a Nagyító aktuális adásában.

A műsort csütörtök délután vettük fel, akkor még nem volt ismert a Smer minisztereinek névsora, de most már ezt is elolvashatja ebben a cikkünkben.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.