cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. március 28., 18:00

Mi vagyunk a Grund! - VIDEÓ

A Pál utcai fiúk, Molnár Ferenc azonos című ifjúsági regénye alapján, Dés László - Geszti Péter és Grecsó Krisztián által írt musical. A Komáromi Jókai Színház ősbemutatójára 2023. március 24-én került Rédli Károly rendezésében, ahol osztatlan sikert aratott.

Stábunk a próbák első pillanatától a premier előttig együtt lélegzett a színészekkel, stábbal és mindazokkal, akik segítették a produkció létrejöttét. 

A rendezővel beszélgetve megtudtuk, hogy kissé árnyalni szeretné a vörösingesek, főként Áts Feri negatív megítélését.

Az örökérvényű mű ma kiváltképp aktuális. A háború idejében talán még fontosabb rámutatni arra, hogy a harcokat mindig az ártatlanok, bátrak, becsületesek, hűségesek sínylik meg, a hatalom pedig megszerzi az irányítást.

A színészek talán még jobban magukénak érezték az ifjusági regényt a musical által, a koreográfus is igyekezett mindenki egyéniségét figyelembe venni és úgy szabni meg a mozdulatokat. 

Gondolhatnánk, hogy a darab sikerre van ítélve, de az, hogy nagyrészt felvidéki fiatalok játszák, ad a musicalnek egy különleges fűszert. A Grund mindenkié, de mégis senkié? 

 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.