cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. július 29., 07:55

Mi vagyunk a grund! - KÉPEKKEL

Pénteken ér véget a XI. Pozsonyeperjesi Pöttyös Gyíkok tábor, amelyre idén százhetven résztvevő jelentkezett. 

XI. Pöttyös Gyíkok gyerektábor
Fotó: Sziklai ,,Sziki" Krisztina

Százhetven gyermek és ötven segítő – ezen belül huszonöt pedagógus – érezte jól magát az egyhetes Pöttyös Gyíkok gyerektáborban, amelynek helyszíne idén is a pozsonyeperjesi futballpálya volt. Szükség is volt a térre, hiszen a résztvevők száma sosem volt még ilyen magas.

XI. Pöttyös Gyíkok gyerektábor
Fotó:  Sziklai ,,Sziki" Krisztina

"Ezért sem tesszük túlságosan nyilvánossá a regisztrációt, hiszen tudjuk jól, kik a visszajáró táborozók. Természetesen új érdeklődőket is szívesen vártunk, de idén sajnálatos módon voltak olyanok is, akiket a túljelentkezés miatt kellett visszautasítanunk.

A gyerekek jobbára pozsonyeperjesiek, de érkeztek a környező településekről – falvakból és városokból egyaránt –, sőt magyarországi táborozónk is volt, illetve angolul beszélő gyerkőc.

Az egész hét nagyon mozgalmasra sikeredett, a gyerekeknek nem volt idejük unatkozni vagy telefonozni. Ráadásul idén először volt tematikus a tábor: a Pál utcai fiúk témára építettünk” – vázolta Rebro Ágota, a tábor főszervezője.

XI. Pöttyös Gyíkok gyerektábor
A grund zászlaja
Fotó:  Sziklai ,,Sziki" Krisztina

Valóban, a program ismét rendkívül színesre sikeredett, a gyerekek rengeteg társasjátékkal játszottak, kipróbálták az íjászatot, a vizes, labdás játékokat, megnézték a tűzoltók bemutatóját, csónakáztak, métáztak, pólóra nyomtattak/festettek, és sokat kézműveskedtek (kosárfonás, festés, karkötőfonás, hennafestés stb. – helyi kézművesek segítségével), majd ezeket a kézimunkákat hazavitték bemutatni a szülőknek.

XI. Pöttyös Gyíkok gyerektábor
Kézműveskedés közben
Fotó:  Sziklai ,,Sziki" Krisztina

Az idén animátorként (foglalkozást tartó) tevékenykedő Tari Eszter, Bondor Gáspár és Kovács Barnabás egyhangú véleménye szerint a tábor végére jócskán elfáradtak már, de ez azt is jelenti, hogy valamit nagyon jól csinálnak. A keddi esőnap sem mosta el a tábort, a szervezők gyorsan reagáltak a helyzetre, és a helyi kultúrházban felállították a mozivásznat a mesevetítésre.

XI. Pöttyös Gyíkok gyerektábor
Fotó:  Sziklai ,,Sziki" Krisztina

"Negyedszer vettem részt a táborban és most először tudtuk beosztani a résztvevőket 10 csapatba, amelyeknél kevert korcsoportokkal dolgoztunk. Ez azért is volt jó, mert az idősebb gyerekek kicsit felelősségteljesebbnek érezhették magukat, vigyáztak a kisebbekre és érezhetően nagyobb volt az összetartás is. Pontoztuk a csapatokat, akik egymás ellen vetélkedtek.

A tematikus tábornak himnusza is volt, sokat énekeltük a Vígszínházból ismert darabból a Mi vagyunk a grund! című számot”

– magyarázta Gáspár, aki egy festett zászlót szorongatott a kezében, miközben beszélgettünk.

XI. Pöttyös Gyíkok gyerektábor
Fotó:  Sziklai ,,Sziki" Krisztina

Barnabás azt fájlalta csupán, hogy törött kézzel sajnos nem tudott részt venni a birkózáson: "Nem itt történt a balesetem, de legalább azzal hozzájárultam a táborhoz, hogy bemutathattam egy nem túl megnyerő táncmozdultsort, amit szerintem senkinek sem lett volna szabad látnia” – jegyezte meg Barnabás nevetve. Úgy tűnt, nem fáj neki a karja, s büszkén megmutatta a gyerekek pingálmányait a gipszén.

XI. Pöttyös Gyíkok gyerektábor
Jobb szélen Tari Eszter éppen társasjátékozik
Fotó:  Sziklai ,,Sziki" Krisztina

Tari Eszter első alkalommal vett részt a táborban, elmondása szerint nagyon kimerítő és koncentrációigényes volt ez a hét, de egyáltalán nem bánta meg, hogy eljött.

"Kicsit már elfáradtam a hét végére, de rengeteg mindent viszek magammal a tábor után” – mondta el Eszter.

XI. Pöttyös Gyíkok gyerektábor
A segítők megtervezik a napokat
Fotó:  Reczai Lilla

A segítők önkéntesen, saját szabadidejüket feláldozva vettek részt a XI. Pöttyös Gyíkok gyerektáborban, az utolsó napon csapatjátékokkal zárták a heti programot, a legjobb csapat oklevelet is kapott. A közös csoportképet mindenki hazavitte magával, amelyről eszükbe jut majd a rengeteg élmény és emlék. A szervezők köszönik a sok segítséget a szülőknek és a támogatóknak is!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.