2022. május 22., 18:07

Életműkoncerttel ünnepelte 60. születésnapját Szarka Gyula Nádszegen - VIDEÓ

Hatvanadik születésnapját ünnepelte a felvidéki zenei élet kimagasló egyénisége, a Ghymes együttes társalapítója, zenés színházi produkciók és szólólemezek szerzője, a Kossuth-díjas Szarka Gyula Nádszegen. A fergeteges hangulatú ünnepi koncertre a ma7 médiacsalád Múzsa című műsorának a stábja is ellátogatott.

Szarka Gyula stábunknak elmondta, a jubileum alkalmából három életműkoncertet ad. Május 14-én, a nádszegi kultúrházban zenélt a barátai és a családja körében, de Sopronban és Budapesten is megtartják a koncertet.

Fontosnak tartotta, hogy elsőként otthon és azokkal az emberekkel ünnepeljen, akiket a legjobban szeret: a családjával, a barátaival és a közönségével.

Régen is játszottam már Nádszegen és tudom, hogy sok barátom van itt. Nádszegen mi nagyon jól érezzük magunkat, ez egy jó falu. A falu is sokat adott nekünk és én azt gondolom, hogy nekem is vissza kell adnom valamit. – hangsúlyozta.

A koncert után nemcsak a születésnapos művész, hanem a hozzá közel álló barátai, zenésztársai és kedves felesége is felidézte az elmúlt években, közösen átélt élményeket és emlékeket.

A koncerten fellépő zenésztársak: Varga Bori - szaxofon, Jelasity Péter - szaxofon, Nagy Szabolcs - billentyűs hangszerek, Bese Csaba – basszusgitár, Varjú Attila – dobok, Csiba Julia – ének. Vendégművészek: Vadkerti Imre és Pelsőczy László.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.